Dirk Anjema 

Ruim 16 jaar werkervaring, gestart als fysiotherapeut, en vanaf 2012 werkzaam als osteopaat in Veenendaal en Arnhem

Speciale aandachtsgebieden zijn:

  • klachten bij baby's
  • onbegrepen (chronische) en algemene klachten
  • voedingsgerelateerde klachten
  • sportgerelateerde klachten

In 2002 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarna heb ik in diverse praktijken gewerkt en als zelfstandige van 2004 t/m 2011 binnen een maatschap te Veenendaal.

Via de opleiding 'weke delen technieken en manipulaties' aan de International Academy of Osteopathy (IAO) maakte ik kennis met osteopathie en werd het snel duidelijk dat ik dit wilde studeren. De integrale benadering en de verdere verdieping in de medische vakken sprak me erg aan. In 2007 startte ik aan de 5-jarige opleiding tot osteopaat bij de IAO en in 2012 ben ik afgestudeerd met als thesisonderwerp “De invloed van mobilisatie van de ribben rondom 3 assen op de geforceerde vitale capaciteit en de inspiratiekracht bij patiënten met COPD”.

Als osteopaat maak ik een analyse van het gehele lichaam en vertaal dit naar concreet behandelplan. Omdat ieder mens met zijn of haar klachten uniek is, zal een behandeling per persoon verschillen en niet in een protocol te vangen zijn. Hierbij zal ik ook samen met de cliënt kijken naar o.a. de invloed van stress, voeding, leefwijze, houding en bewegen op de gezondheid. Ik vind het van groot belang de patiënt nauw te betrekken bij de behandeling en in een duidelijke taal te informeren over de mogelijkheden die ik kan bieden.

Indien ondersteuning van een andere behandelaar gewenst is  (psycholoog, fysiotherapeut, diëtist, podotherapeut etc.) zal ik u doorverwijzen.

Maak direct een afspraak  via onderstaande module. Staat de gewenste dag/ tijd er niet bij, neem dan even contact op, we kijken graag naar de mogelijkheden. Ik ben te bereiken op 06 - 42960060 en per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..